• Bloggplanket
  • Länkplanket
  • Registrering

Att fånga bananflugor

På sommaren så kan man få lite problem med bananflugor i hemmet. För att lösa det problemet så kan man först och främst inte förvara sina frukter i en skål någonstans, utan förvara frukten i kylen. På så sätt minskar du födan för flugorna. Man ska givetvis hålla rent efter sig i köket. För dessa flugor gillar att äta.

Här kommer ett tips på en blandning man kan göra för att fånga in dessa bananflugor.

1. Det här behöver du

* Vinäger och honung
* Diskmedel

2. Gör så här

Blanda vinäger med en sked honung i en skål eller ett glas. Droppa i en droppe diskmedel för att få bort ytspänningen så flugorna ej kan flyga när dem väl nuddar ytan. Ställ sedan glaset där flugorna härjar. Byt ut blandningen då och då när botten är fylld med flugor.

Lycka till!

Vem har skrivit detta: Loupe
Jag är administratör här på Loupe.nu. Jag startade sidan år 2019. Meningen med den här sidan är att man ska kunna skriva om allt, nästan. Medlemmarna kan skriva egna artiklar/blogginlägg om vad dem tycker är intressant. Har du frågor så skriv gärna till mig.

Engagera dig!

VÄLKOMMEN!
Gå med i vårat community. Utöka ditt nätverk och lär känna nya människor! Skriva, chatta, ladda upp bilder, skapa en omröstning eller varför inte bara skapa din egen grupp om ett ämne du brinner för. Kom in och se vad som händer!

Kommentarer

Inga kommentarer ännu

Den här webbplatsen använder kakor även kallat cookies. Genom att fortsätta så accepterar du vårat användande av kakor/cookies.   Lär dig mer