• Bloggplanket
  • Länkplanket
  • Registrering

Bra bild med smartphone

Här kommer några tips på hur man kan ta ett bra foto med din smartphone.

1. Första tipset är att hålla linsen rent från smuts. Bildkvalitet blir bättre med en ren lins.

2. Håll din smartphone stadigt när du ta ett foto. Det du kan göra är att stödja armen som du håller din smartphone med mot en vägg eller bord för att det inte ska bli så skakigt.

3. Sen så kan man använda en annan inställning för att ta kort. Byt knapp för utlösaren. Till exempel en volymknapp för att få bättre fäste när du håller i din smartphone.

4. Ta många bilder på ett motiv för att sedan sortera ut den bästa bilden. I en smartphone behöver man inte tänka på en kamerarulle ska bli full.

5. Dela upp bilden i tre delar. Tänk 3×3. Ha inte huvudmotivet precis i mitten, det kan upplevas som en ganska platt bild då. Placera motivet lite till höger eller till vänster. Kontrollera även hörnen så inte ett finger sticker fram som förstör bilden.

6. Testa att byta synvinkel, ta kort från en stol eller från marken. Kan göra stor skillnad.

7. Välj fokus. Ibland hittar din smartphone fokus själv och ibland fel fokus. Det du kan göra då är att trycka på skärmen på det du vill få fokus på. Då ser du en cirkel eller en fyrkant som indikerar att fokus är satt.

Vem har skrivit detta: Jimbaoo
Är en glad man men är inte den som vill vara längst fram i gänget så att säga. Följer mest strömmen. Gillar att lyssna på ljudböcker, mycket! Men det som står mig allra närmast är min familj.

Engagera dig!

VÄLKOMMEN!
Gå med i vårat community. Utöka ditt nätverk och lär känna nya människor! Skriva, chatta, ladda upp bilder, skapa en omröstning eller varför inte bara skapa din egen grupp om ett ämne du brinner för. Kom in och se vad som händer!

Kommentarer

@peepso_user_191(Jimbaoo)
Jimbaoo delade en GIF
4 months ago

Den här webbplatsen använder kakor även kallat cookies. Genom att fortsätta så accepterar du vårat användande av kakor/cookies.   Lär dig mer